Shang Haiiiiiiii (allemaal)..

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Esther

22 September 2008 | China, Shanghai

Weer een weekje verder en de hoogste tijd voor een nieuw berichtje!

Vorige week heb ik (net zoals elke dag eigenlijk) ergens gelunched. Toch was het deze keer een beetje anders. We kwamen in een restaurant terecht waar ze niet echt op Westerlingen voorbereid waren en zodoende ook geen engelse kaart hadden. Het was dus een beetje gokken wat we moesten nemen en gelukkig stonden er wat plaatjes bij! Ik vond een van de plaatjes er wel lekker uitzien en vroeg de ober wat voor vlees het was. Het antwoord was varken en ik besloot het gerecht te nemen, samen met witte rijst en eend). Toen het op tafel stond en ik de eerste happen naar binnen had gewerkt kwam ik tot de conclussie dat het niet echt 'vlees' was. Het was een beetje "rubberig" en er zat ook een eigenaardig smaakje aan! Toch nog maar eens vragen aan de ober wat ik nou eigenlijk op mijn bord had (Ik had zelf inmiddels al wel een idee, maar hoopte dat het niet waar was).. Helaas, het was toch wat ik dacht: VARKENSDARMEN! Haha, moet je ook eens proberen, heeeerlijk!

Over het algemeen is het eten wel heel goed en ook prima te betalen. Als je naar een simpel Chinees restaurant ga betaal je ongeveer €2, inclusief drinken. Maar ik wil soms ook wel eens wat Westers en daar betaal je dan ook Westerse prijzen voor.

MARCIA GEARRIVEEEEEEERD!
Vrijdagmiddag rond half 4 kwam Marcia aan op Pudong Aiport, ik heb haar daar opgepikt, koffers thuis gedropt en meteen door! Even een restaurantje opgezocht en s'avonds een studentenfeestje gehad en wat clubs bezocht. Zaterdag en zondag hebben we de hele dag door Shanghai gelopen; leuke straatjes bezocht, parkjes gezien, geshopped, gelunched, champagne gedronken, gedinneerd en cocktailtjes gedronken..Heel gezellig!

Er staat ook iets cultureels op de planning. Vlakbij Shanghai is een plekje dat nogal mooi schijnt te zijn en daar wil ik heel graag even kijken. "In heaven there is paradise and on earth there are Hangzhou and Suzhou". Ik probeer daar treintickets voor te boeken en dan gaan we daar volgen weer 2 dagen heen en dan slapen we daar in een Hostel.

En nog wat om me op te verheugen: Ik ga met Rowald naar Hong Kong! Dan vliegen we allebei daar naartoe en zien we elkaar daar eindelijk weer!We zijn druk bezig met plannen en tickets zoeken, maar ik heb er echt vreselijk veel zin in!

Voor de rest geen nieuws meer voor vandaag..tot berícht-se!

Groetjes Esther

• 22 September 2008 - 15:14

WWWiebe:

Hiep hoi.

Een keer wat anders eten dan anders, is over het algemeen wel leuk en lekker.
    Maar deze keuze lijkt mij nou ook niet bepaald je van het. (hahahaha)
    De gedachten alleen al.

Doe de groetjes ook ff aan marcia, en vergeet niet af en toe een foto te plaatsen.

M.v.g. Wiebe & Grietje.
    Vanuit een zonovergoten Assen.

• 22 September 2008 - 15:52

Anne:

Hooooi popjes !
    Wat een mooi verhaal weer, ik keek er al een week naar uit. Prima te doen daar in Shanghai volgens mij. Hier in Assen niet echt is het zoals altijd barrecold en het uitgaan is VRESELIJK. (ja echt waar) maar toch ga ik gewoon door, koppie niet laten hangen! Jullie een zeer plezante tijd daar met zn tweeen (en Bakkert de komende 4 maand) Ik kijk er naar uit om jullie allebei weer in mijn armen te kunnen sluiten.

jullie prinsesje Anne

• 22 September 2008 - 16:37

Monique En Pappa En :

Hoi Meiden,
    Wat super leuk dat macha er ook is. Heel veel plezier met z'n tweetjes.
    Oh ja, we hebben een bod op het huis! Dus duimen....

Kusjes!

• 22 September 2008 - 16:38

Pappa:

Ik bedoel natuurlijk Marcia!

xxxx

• 22 September 2008 - 18:24

Nicole:

He meisje

geweldig deze prachtige stage. Doe de groetjes aan Rowald.

veel liefs
    Nicole and the gang

• 23 September 2008 - 10:49

Bas:

Heerlijk zeg, Pig-guts! Ik hou het maar bij mijn gemalen koeienogen in de kroket...

• 23 September 2008 - 11:11

Digitale Dodo:

ik wil even reageren op het bericht van Anne. Assen is natuurlijk legendarisch. shanghai ondanks die goddelijke skyline met al dat licht staat natuurlijk nog in de schaduw van Assen. Ik zal haar erop aanspreken, want met assen spotten is not done!

maa have a great time E & M.

Mansje op je beeldscherm

• 23 September 2008 - 13:49

Co:

Haa Bakkert!

Wat een goed verhaal weer zeg! Ik zal eens vragen of die varkensdarmen hier ook op de kaart staan, volgens mij houden ze t hier echter bij Rendieren, wat waarschijnlijk net zo goddelijk zal smaken! Wat tof ook dat Marcia er is... die pikt dat Chinees ook zo op zeker ;) Tripje naar Hong Kong in de planning, ook vet hoor. Wij hebben net Rusland en Lapland geboekt, belooft ook mooi te worden! Ga zo door zou ik zeggen! Spreek je..

Dikke (K) CO

• 23 September 2008 - 18:50

Rianne:

heey hoi
    ze is aangekomen,, marcia.. daar... leuk!!!
    en starbucks, ff iets anders dan ducks.
    veel plezier daar met zijn tweeen.
    los gaan, maak ze gek ;)
    kus

• 24 September 2008 - 18:29

Rey En Mam:

darmen.........brrrr, nee dan toch liever vegetarisch. Fijn dat Marcia er is, kunnen jullie leuke en spannende dingen doen .Geweldig zeg dat hele hoge gebouw. Dat jullie je wel vermaken is duidelijk. Genietse!!

• 26 September 2008 - 10:54

Nelleke:

toppie zo te zien geniet ervan wij pakken koffers en vliegen zondag naar rhodos alles oke liefs houden kontakt via Stefan gr. pappa en mamma.

• 29 September 2008 - 11:53

Lisss:

Jaaaa, ik heb mass gevonden :D Hoe is het daar Es?? Bevalt het wat tussen de kleine mensjes? Ik denk dat mass zich er meer thuisvoelt of nie :D haha.. Maar wat ziet het er geweldig uit, mooie fotos met het uitzicht. En Esther als je thuis komt gaan we een keer lekkere darmpjes koken! mmm, lijkt me heerlijk! Mass, nog een weekje en dan bist ook weer terug :D Geniet ervan lieverds!
    Liss

• 30 September 2008 - 16:51

Marja Bladt:

Hallo Levensgenieters,
    Fijn te zien dat jullie je vermaken.Leuk te zien dat je de boel op grote hoogte ook lekker kan laten lopen.Hoop dat alles naar wens verloopt en wens jullie nog een gezellige tijd.
    en Marcia een hele goede reis doe voorzichtig hoop je spoedig weer te zien/spreken.

Liefs Marja